Artikelen Bier van de maand

Oktober 2018: Cloudwaterbrew 496 IPA Citra

mm
Geschreven door genootschapper Nathan

‘n Nieuw genootschapsseizoen met hopelijk weer fantastisch nieuwe bieren. En wow, wat hebben we afgelopen vrijdagavond weer geweldige bieren mogen proeven. Rodenbach Vintage, Black IPA van Dark Sister of Coconuts van Lervig Brewery. Stuk voor stuk tóp bieren! Maar na een tweede stemming (bij de eerste stemming kwamen we er gewoonweg niet uit) hadden we een winnaar: de 496 IPA Citra van Cloudwaterbrew.

Inside Cloudwaterbrew

Cloudwaterbrew

Het is de intentie bij Cloudwaterbrew om je te helpen ontspannen en tot rust te komen met de beste kwaliteit moderne bieren. Middels de nieuwste technieken brouwen ze bij Cloudwaterbrew toegewijd om meer waarde te bieden door gedurfde, nauwkeurige smaken te realiseren. Er zijn sinds de oprichting in 2014 al honderden bieren gebrouwen in klassieke en moderne stijlen en evoluerend in brouwtechnieken. Dit voor steeds betere kwaliteitsbier!

Barrel Cloudwaterbrew

De winnaar: 496 IPA Citra

Ogen openen en verbazing alom. We kennen allemaal IPA’s. Heftige geuren, bittere smaken en variaties in alcoholpercentages. Het biertje waar je flink mee kunt variëren. Maar dit is iets anders. Dit is elegantie. Dit is souplesse. We zijn er even stil van. Zo goed! Prachtig in de geur en gebalanceerd in smaak. De verkoopster bij Burg Bieren in Ermelo had absoluut gelijk toen ik vroeg welk bier ik tenminste moest meenemen naar onze genootschapsavond.

Naam: 496 IPA Citra
Brouwerij: Cloudwaterbrew
Biertype: IPA
Vol% Alc: 6,5%
Hop (aroma): Citra, Citra BBC, Ekuanot BBC
Hop (bitters): Pilgrim CO2 Alpha Extract
Mouten: Golden Promise, Flaked Oats, Flaked Wheat
Gist: London Fog (bovengisting)

Over de genootschapper

mm

Nathan