Artikelen Brouwerijen

Lid biergenootschap start bierbrouwerij

mm
Geschreven door genootschapper Nathan

Nieuwe bierbrouwerij Bird Brewery start crowdfunding

Bird Brewery: het bijzondere in het normale ontdekken

Vandaag kruipt het nieuwe Bird Brewery uit het ei. In plaats van de steeds vaker gebruikte kilo’s hop, liters koffie en oma’s kruidenrekje gaat de brouwerij bieren brouwen waarin de ingrediënten daadwerkelijk te proeven zijn. Het eerste bier wordt een frisse, fruitige American Amber en draagt de naam Rumoerige Roodborst. Een bijzonder biertje met pit, toegankelijk en bijzonder. Om een deel van de benodigde investering bij elkaar te krijgen start Bird Brewery een crowdfunding actie.

Ontdek het bijzondere in het normale

Bird Brewery wilt goed bier maken voor iedereen. “Je ziet tegenwoordig steeds meer nieuwe brouwerijen die de meest extreme bieren maken qua smaak voor een selecte groep. Maar waarom niet gewoon bijzonder bier maken zonder te overdrijven?” zegt Rik van den Berg, de brouwer bij Bird Brewery. “Wij willen het verschil maken door toegankelijk speciaalbier te brouwen van topkwaliteit voor zowel de liefhebber als de kenner.”

De schoonheid van het alledaagse

De brouwerij vernoemt zijn bier naar vogels. “Overal om je heen vind je prachtige vogels en heerlijke bieren, maar slechts zelden sta je stil bij de schoonheid van beiden”, vertelt oprichter en vogelaar Ralph van Bemmel. “Door opzienbarende verhalen achter vogels en bier te combineren, hopen we mensen stil te laten staan bij het bijzondere van het alledaagse.”

Crowdfunding

Bird Brewery brouwt zijn bier in samenwerking met Kees Bubberman, een van Nederlands beste brouwers. De voormalige meesterbrouwer van Emelisse heeft sinds begin dit jaar zijn eigen brouwerij Kees!. Bird Brewery heeft de eer om als allereerste brouwerij bij hem te brouwen. Bart Baeschnitt, de derde oprichter: “Kees heeft een deel van zijn brouwerij gefinancierd vanuit crowdfunding en wij passen dit nu ook toe om een deel van de benodigde investering op te halen voor onze eerste batch bier. Op die manier kan ons eerste bier, de Rumoerige Roodborst, snel zijn vleugels uitslaan. Iedereen kan ons vanaf nu steunen via crowdfunding!’’ Deelnemers aan de crowdfunding actie krijgen hun inleg toepasselijk uitgekeerd in bier.

Bekijk de crowdfunding actie op: http://birdbrewery.com/crowdfunding/

bird-brewery-Facebook-Banner-crowdfunding

Over de genootschapper

mm

Nathan