Artikelen Bier & Spijs

Pannenkoek van bierbeslag

mm
Geschreven door genootschapper Peter Mateman

Ingrediënten beslag

Deze maand een kinderlijk eenvoudig recept, maar o zo lekker: de bierpannenkoek. Met hetzelfde gemak is je eigen beslag gemaakt met een bier naar keuze, ideaal gerecht als lunch, hoofdgerecht of misschien nog wel het beste.. als toetje. De bierpannenkoek heeft een wat vollere smaak waarbij het gekozen bier vaak goed te herkennen is. Varieer zelf en ontdek de lekkerste combinatie.

Ik heb in dit geval gekozen voor een Duitse Weisse Dubbelbock van Schneider Weisse. Dit bier is gebrouwen met tarwe en dat is duidelijk te proeven. Daarnaast heeft het bier een aangenaam zoetig aroma waarin je wellicht tonen van gedroogd fruit en gebrande mouten zult herkennen?. De zoetigheid komt mooi samen met de licht kruidige smaak en het goed herkenbare hopbitter.

Bereiding
Meng de bloem met het zout en de eieren in een kom. Voeg hier het bier geleidelijk aan toe en mix het tot een geheel (ter dikte van yoghurt drink). Een klontje boter in de pan en bakken maar!

Serveertip: Heerlijk met (bier)stroop!

image2

Over de genootschapper

mm

Peter Mateman

1 Reactie