Artikelen Bier & Spijs

Bier Brownie met Jopen Koyt

mm
Geschreven door genootschapper Peter Mateman

Ambachtelijke Koyt Brownie

Ingrediënten:
250 gr extra pure chocola
200 gr boter
4 eieren
300 gr rietsuiker
500 ml Jopen koyt (geen Koyt in huis? Wees creatief en kies een ander donker bier!)
20 gr cacaopoeder
150 gr zelfrijzend meel
Snufje zout

Bereiding:
Schenk voor jezelf allereerst een goed glas bier in, indien je hulp hebt… twee glazen. Smelt vervolgens de pure chocola au bain-marie en doe ondertussen de vier eieren in een schaal en voeg hier de suiker bij. Pak nu twee flesjes of één grote fles Jopen Koyt en voeg 500 milliliter toe aan de eieren en de suiker, meng dit geheel goed en neem een slok van je bier.
Zodra de chocola gesmolten is, voeg je de boter toe en meng je dit tot ook de boter gesmolten is. Pak nu het zelfrijzende meel en voeg hier twee ruime eetlepels cacao aan toe en voor de smaak een mespuntje zout. Als ook dit goed gemengd is, mag je het bij het eiermengsel voegen en is het beslag van je brownie klaar. Voeg het beslag bij de chocola en giet het mengsel in een ingevette ovenschaal met een bakpapiertje eronder en zet het voor 45 minuten in de oven op 180 graden. Soms duurt het wat langer, zeker niet korter!

jopen koyt

Tot slot: check of je fles(jes) Koyt leeg zijn, anders leegschenken in je omgespoelde bierglas en wacht geduldig tot de brownie klaar is.

*tip: Serveer de brownie met een heerlijke mousse van Koyt en slagroom, een mooie en lekkere combinatie!

Zin in meer heerlijke bier en spijs recepten? Hou de site in de gaten, elke maand komt onze favoriet online.

Over de genootschapper

mm

Peter Mateman

3 Reacties

  • Zeer smakelijk recept! Ik heb alleen gekozen voor een Bockbier “Onze man uit Melissant” van plaatselijke brouwerij Solaes. Verder heb ik ipv zelfrijzend bakmeel volkoren tarwemeel en baksoda gebruikt. Het eindresultaat viel zeer in de smaak. Al een 2e gebakken om die bij de brouwers zelf te brengen.

Laat een reactie achter