Artikelen Bier van de maand

Augustus 2015: Oedipus Thai Thai

mm
Geschreven door genootschapper Rik van den Berg

Het bier van de maand augustus is: Thai Thai, een pittige geelblonde tripel van brouwerij Oedipus uit Amsterdam. Deze Tripel van 8% is kruidig en pittig met een toets van citrus. Want naast de standaard ingredienten hebben de brouwers chili peper, limoengras, koriander en Laos toegevoegd. Een bijzondere ervaring die zeker de moeite waard is om te proeven.

Naam: Thai Thai
Brouwerij: Oedipus Brewing te Amsterdam
Biertype: Tripel
Vol% Alc: 8%
EBC:
IBU:
°Plato:
Gisting: Bovengisting
Ingrediënten: Water, mout, hop, gist, laos, sinaasappelschil, korianderzaad, limoengras en chili peper.

Visuele aspecten: Geelblond met een mooie volle schuimkraag.
Geur: Fruitig en kruidig met tonen van limoengras, koriander en chili peper.
Smaak: Kruidig, pittig door de chili peper en laos, lichte toets van citrus en een klein bittertje. Vol van smaak met meer dan gemiddeld koolzuur. Alcohol aanwezigen maar ondanks zijn 8% zeker niet overheersend.
Nasmaak: Droog en licht bitter, vooral de kruidigheid en de peper blijven langer hangen.
Spijscombinaties: Goed gekruide, pittige spareribs.
Opmerkingen: Een leuke variant op de zo standaard Belgische tripel.

image1

Over Oedipus Brewing: Oedipus, vier vrienden die hun plezier en kennis delen in bier. Zoals zij het zelf omschrijven: “we besteden meer tijd met elkaar dan met onze moeders”. Ze begonnen met bier brouwen omdat ze iets spannends en iets lekkers wilde maken. En ontdekten al gauw dat bier het product was waarin ze hun inspiratie kwijt konden. Inmiddels hebben ze genoeg bier om de dorst te lessen en delen ze hun bieren gelukkig met de wereld. Brouwen nemen ze zeer serieus en daarom staat Oedipus voor kwaliteit, creativiteit, verbinding, vernieuwing en genot.

image2

Over de genootschapper

mm

Rik van den Berg